Amersfoorts forum voor architectuur, stedenbouw en landschap

Stadsbouwprijs Amersfoort

Projecten die de stad beter, mooier en gezonder maken zijn het waard om bekroond te wordenFASadE, het Amersfoortse forum voor stedenbouw, architectuur en landschapsontwerp organiseert daarom de Amersfoortse Stadsbouwprijs 2022! Hieronder staat een overzicht van alle ingezonden projecten van 2022. 

Brede blik
Met de Stadsbouwprijs wil FASadE nieuw ontworpen ruimtelijke kwaliteit benadrukken en bij het grote publiek onder de aandacht brengen. Het draait daarbij om waardering vanuit een breed perspectief. Een goed project is meer dan de som der delen. Bij de waardering van projecten wordt niet alléén gekeken naar de schoonheid. Aandacht is er ook voor de bijdrage van een gebouw, plein, park of interieur aan bijvoorbeeld de publieke ruimte, de circulaire economie of de woningdiversiteit in Amersfoort 

Publieksprijs
In september kan het publiek via een stemmodule een stem uitbrengen op een van de projecten. De publieksprijs wordt uitgereikt aan het project dat als best beoordeeld wordt door het publiek.

Vakjury
Voor de editie 2022 is de vakjury samengesteld in samenwerking met collega-architectuurcentrum Het Rondeel uit Deventer. Een frisse blik op de Amersfoortse praktijk wordt zo gewaarborgd. 


Wil je weten welke projecten in 2020 zijn ingezonden? Een overzicht met alle inzendingen uit 2020 is hier terug te vinden!